Opinie Fiat Bank Polska S.A.

Liczba głosów: 1
Średnia ocena: 1.0 na 5.0
  • Średnia ocena: 1.0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Opinie:

Przestrzegam przed kredytem w tym banku. Zostałem oszukany w beszczelny sposób przez ten bank. Przestroga dla wszystkich !!!! Umowa kredytowa zostaje podpisana u dealera marki a charmonogram spłat i umowa podpisana przez bank przychodzi pocztą za kilka dni. SPRAWDZAJCIE umowe która przyjdzie pocztą bo warunki nie są już takie jak te uzgodnione u dealera i podpisane. Okazuje sie że bank dolicza bardzo wysoką opłate przygotowawczą i równie wysokie ubezpieczenie kredytu. W moim przypadku to prawie 20tyś. (Wartość samochodu 190tyś. wpłata początkowa 40% , kredyt na 3 lata) . Sprawe kierue do sądu , czekam na opinie prawników. Prawdopodobnie nie wygram z bankiem ale sprawa sądowa i zaintresowanie mediów spowodują że coś się zmieni.

Data utworzenia: 10 lutego 2013, IP: 83.26.31.179

Polecam ten bank, byłem bardzo zadowolony z obsługi, umowa którą otrzymałem pocztą była identyczna z tą, która została mi przedstawiona u dealera.

Data utworzenia: 4 grudnia 2013, IP: 178.235.202.168

Francuski Banque PSA Finance przez 5 lat kredytowania Citroena ANI RAZ nie prosił o jakiekolwiek dokumenty. Spłaciłem i spokój. Rata wynosiła 1100zł. W Fiat Bank mniej więcej co 3 miesiące otrzymuję przymusową ankietę, którą mam odesłać (6,5zł za każdy list + paliwo aby dojechać na pocztę - oczywiście z mojej kieszeni). Muszę także dołączyć dokumenty "opisujące moją aktualną sytuację finansową". Wszystko pod rygorem karalności i tak dalej. Rata wynosi 430zł, jest płacona regularnie i nie widzę powodu dla którego traktuje się mnie na równi z ludzmi utopionymi w Amber Gold. Spłacam śmiesznie mały kredyt na jeszcze śmieszniejsze auto, a podejście jest takie jakbym tonął w długach. Na koniec dodam, że jeśli pożyczasz 17tys. w tym banku, oddać musisz 22tys. Trochę drogo jak na opłatę przygotowawczą, ubezpieczenie kredytu i opłaty manipulacyjne.

Data utworzenia: 31 stycznia 2014, IP: 178.43.234.247

Porażka z ankietami i jeszcze straszą że jeśli się nie odeśle to trzeba będzie płacić 100 zł kary a poza tym to tak jak pisze poprzednik sterta dokumentów do wysłania co trzy miesiące. Porażka totalna

Data utworzenia: 19 lutego 2014, IP: 88.199.137.10

Ja z samej raty jestem zadowolona, oplaty tez nie były tak wysokie, trzeba pamietać o jednym NEGOCJUJCIE wysokość raty! Początkowo moja rata miala wynosić około 1200 zł, zeszlo na 835 zł. Co do dokumentów. Rzeczywiście sama się wściekam, bo każą mi co 3 miesiące spowiadać im się z mojej sytuacji, co uważam za bezprawne.Posiłkują się przepisem Ministra Finansów o rezerwach i zobligowaniu banku do okresowego badania sytuacji ekonomiczno finansowej swoich klientow. Bank nagina to prawo, bo okresowy to wcale nie musi znaczyć kwartalny. Raty splacam terminowo. w piśmie jest tez, że informacje przekazane do banku nie mają wpływu na zaciągniete zobowiazaniai , że służa one jedynie do celów statystycznych. Więc do czego tak naprawdę bankowi te wszytskie informacje o kliencie i straszenie go karami finansowymi? Sądze, że jest to nieprawne i powinno zostac zgłoszone do Komisji Nadzoru Bankowego.

Data utworzenia: 6 listopada 2014, IP: 83.8.54.219

dotyczy banku-wmiare spoko do czasu gdy jakis użędas coś poknąci wtedy kary,upomnienia.Mój przykład:spłacam kredyt bezproblemu co roku przy ubezpieczeniu (cesja )wysyłam dokumenty z polisy do banku i ważne poleconym,i z podwierdzeniem odbioru,i tak przez 6lat,bez problemu.W tym roku tak samo -nagle po trzech miesącach dostaję monit,że brak jakiegoś dokumentu i 30zł kary (pewnie coś zgubili),i odrazu z grubej rury.Rozmowa przez telefon nic nie dała.W tej sytucji szybko spłacam całość zamykam konto,i skradam skargę do Komisji nadzoru bankowego-druki w internecie. zp.JD

Data utworzenia: 9 kwietnia 2015, IP: 46.204.215.0

Właśnie prawdopodobnie zgubili moje dokumenty, które im wysłałam i bez cienia żenady naliczyli mi 100 zł. Rozmowa telefoniczna to porażka, bo niczego nie widzą, nic nie mają , nic nie wiedzą. Gdybym wiedziała,że ten bank będzie mi tak zatruwał życie, to nigdy nie wzięłabym tam kredytu, bo w sumie przebił mój bank BPH o chyba 5 zł tylko. Teraz mam nauczkę. Też składam skargę do KNF o nieuczciwe praktyki, tworzenie wewnętrznych regulaminów dla własnych potrzeb i tabeli opłat i prowizji, na podstawie której mają prawo sobie naliczać to co im się żywnie podoba. Bank na tym, że nie dostarczę im kwartalnie dokumentów finansowych nic nie traci, bo kredyt mi już przyznał i spłacam go regularnie. W tym wypadku po prostu stworzył sobie prawo do ściągania należności z klienta, bo tak sobie stwierdził, że mu wolno. Na tej podstawie można sobie naliczać kary za wszystko, czego klient nie dostarczy, a co jednocześnie nie ma wpływu na przebieg kredytowania. Jest to jawne oszustwo. Gdyby bank wymyślił sobie, że mam dostarczać paragony za kupioną coca colę, a ja coli nie piję, to też mogłby mi naliczyć 100 zł za niedostarczenie dokumentów. Złodziejskie praktyki, które powinny ukrócić odpowiednie instytucje.

Data utworzenia: 15 czerwca 2015, IP: 37.7.17.180

W zeszłym roku spłaciłem samochód.To już trzeci w tym banku ale ostatni. Własnie sie dowiedziałem że komornik zabierze mi z pensji 252 zł ponieważ na spłaconym kredycie była zaległość... 28,80!!! Nikt z nbanku nie zadzwonił że sa takie grosze zaległe ..po dwóch miesiacach uruchomili bankowy tytuł wykonawczy..jak większość ludzi dzwoniących tam nic nie można załatwić.Tam SĄ PROCEDURY.To kolejny przejaw pychy i bezczelności takich instytucji. I pomyśleć żę te bubki robią wszystko "dla dobra klienta i wizerunku Firmy- żenada.Ostregam wszystkich-dzwoncie do tych k....asów nawet po spłacie wszystkich rat!!Domagajcie sie pisemnego potwierdzenia spłat kredytu i nigdy im nie ufajcie.!!!

Data utworzenia: 30 czerwca 2015, IP: 91.201.88.52

No wlasnie ja czekam na to potwierdzenie i sie doczekac nie moge. Cesja co roku wysylana i co roku ginela i oczywiscie monit za 30 zl ale mialem potwierdzenia meil i z poczty wiec odwolania uznawali ale ogolnie bardzo bardzo odradzam

Data utworzenia: 30 lipca 2015, IP: 164.127.133.26

Odradzam.Wezwanie do zapłaty 30 zł.Bez żadnego ostrzeżenia,sms,czy tel.co mają w regulaminie.

Data utworzenia: 10 sierpnia 2015, IP: 77.65.84.183

ja też mam co roku monit o 30 zł ... Parę tysięcy opłat monitowych i bank działa lepiej !

Data utworzenia: 4 grudnia 2015, IP: 195.212.29.165

Ja również monit o 30 PLN z powodu braku jakiegoś papierka a wystarczyło po ludzku zadzwonić. Ponadto pismo z dn. 26. 11., a życzą sobie otrzymać brakujący dokument na 3. 12. - szczegół, że tego dnia dopiero pismo do mnie dotarło pocztą. Dodzwonić się nie można, infolinia głucha. odradzam ten bank każdemu, nie traktują klienta jak partnera lecz jak frajera i wroga!

Data utworzenia: 11 grudnia 2015, IP: 193.111.22.168

FIAT Bank kompletnie ignoruje klienta. Kończę spłacanie kredytu - nadpłacając niektóre raty, więc FIAT Bank uniemożliwia mi kontrolę kwoty, jaka jeszcze pozostała. Nie mogę więc się dowiedzieć czy już spłaciłem całość czy jeszcze zostało... Obsługa podczas kredytowania = zero: bałagan w papierach i pretensje. Zdecydowanie odradzam!

Data utworzenia: 26 stycznia 2016, IP: 94.254.147.133

Totalnie nieprofesjonalna instytucja która ma swoich klientów głęboko w poważaniu.

Data utworzenia: 4 października 2016, IP: 94.254.243.126

Spłacam juz drugie autko w tym banku i nigdy żadnych problemów. Jak dzwonię to zawsze mogę się dowiedzieć ile pozostało i kredytu do spłaty. Jak wpłacam jednorazowo wieksza kwotę to zawsze z wnioskiem o przeliczenie kredytu, kwotę nowej raty mozna dowiedzieć się .telefonicznie. Więc następny pewnie też tu i od 10 lat zadnych ankiet o finanse.

Data utworzenia: 12 grudnia 2016, IP: 94.254.168.27

Najgorszy bank z jakim mielismy doczynienia!! nie dostalismy żadnej zgody czy odpowiedzi na nasze pismo, nie wysłali harmonogramu a żadają rat! "zaginął" adres do korespondecji! miesiąc po ponownym wysłaniu adresu nadal go nie ma w bazie! za każdy monit liczą sobie 40 zł i straszą karnym 350 zł!! z nikim nie można porozmawiać bo jak wcześniej ktoś wspomniał, nic nie mają, nic nie wiedzą. Porażka tragedią pogania!! to nie bank! to banda zdzierców i wymuszaczy! NIGDY, ale to NIGDY WIĘCEJ!

Data utworzenia: 16 sierpnia 2017, IP: 46.148.88.61

Ostrzegam przed Fiat bank. Molestuja co kilka miesiecy o zrzucenie sie ze swoich zarobkow w szczegolach wraz z pit. Masakra. Nigdy wiecej.

Data utworzenia: 1 września 2017, IP: 89.230.67.235

Mam auto na firmę , co 3 miesiące muszę podać wszystkie dane, ile zarabiam, ilu zatrudniam, jakie dotacje otrzymałem, ile zalegam komuś innemu ??? a co to ich obchodzi ?? kredyt płacę zawsze terminowo więc w czym problem. Naliczają 100 zł kary za nie odesłanie tej ankiety. A ochrona danych to co ?? skąd ja mam wiedzieć komu FCA to udostępnia ?? ODRADZAM STANOWCZO Bank taki jak samochody do du..y.

Data utworzenia: 4 stycznia 2018, IP: 178.235.178.54

Nie polecam tego leasingu. Obsługa "pod psem". Faktury wysyłane tylko pocztą, często zdarzało się, że nie otrzymaliśmy faktury w ogóle. Po telefonie do leasingu otrzymaliśmy odpowiedź: fakturę doślą ale zapłacić trzeba według harmonogramu, nawet jeśli nie dostałem faktury - firma jakby nie zna pojęcia faktury elektronicznej. Warunkiem leasingu było wykupienie ubezpieczenia od niespłacenia rat - nie wiadomo do czego ma to służyć - rata leasingowa 840 zł. w tym ubezpieczenie 36 zł - niemało. Na zakończenie leasingu kazali wpłacić ratę wykupową do końca września (wpłaciłem 15 września) a fakturę, po monitach otrzymałem 15 października - to chyba podchodzi pod optymalizację podatkową. Maile wysyłane do leasingu nie są czytane - w każdym razie nie odnoszą skutku. Spóźnienie w płatności powyżej 14 dni skutkuje monitem w cenie 69 zł. netto. Wszelkie operacje przy pomocy infolinii trwają przeciętnie 2 tygodnie (czas do otrzymania jakiegoś dokumentu - bo oczywiście przysyłają tylko pocztą). Generalnie - tragedia - XIX wiek jeśli chodzi o sposób funkcjonowania., a przy tym wysoka pazerność. Nie muszę dodawać, jak wynika z powyższego, że FCA leasing nie posiada żadnego portalu do obsługi umów leasingowych, gdzie można by sprawdzić przebieg umowy, czy też ściągnąć fakturę.

Data utworzenia: 10 listopada 2018, IP: 195.225.37.81

NIE POLECAM !!! ANI LAESINGU ANI ICH SAMOCHODÓW , WIELOLETNIEJ WSPÓŁPRACY ZOSTALIŚMY OSZUKANI!!!

Data utworzenia: 14 listopada 2018, IP: 83.23.97.148

Złodzieje i kutasy nigdy więcej fca bank . W jednym miesiącu wysłali mi 4 monity bo place ratę 2 tyg po terminie . Każdy monit 30 zł i straszą wpisem do BIK . Nigdy więcej tego banku , najgorszy jaki znam od 30lat

Data utworzenia: 27 listopada 2018, IP: 185.234.91.229

Niestety to 100%prawda

Data utworzenia: 5 stycznia 2019, IP: 37.47.99.180

Bylem swiadomy zlych opinii o FCA leasing biorac kredyt, ale myslalem jak bede splacal terminowo nic sie nie wydarzy... Przez omylke zaplacilem 2 raty na raz w ciagu miesiaca i co.... nie moga zaksiegowac wplaty na kolejna rate, bo takie maja regulaminy:) ale jest oficjalna droga do zwrotu zlozylem stosowne pismo. Po 2 tyg kasa 1400zl miala wrocic naq moje konto. 5 krotnie dzwonilem na infolinie - rownie dobrze moglo by jej nie byc. Pieniedzy dalej nie ma.... Zenada poziom obslugi i kompetencji ponizej zera DNO

Data utworzenia: 1 lutego 2019, IP: 91.227.216.187

No to mam za swoje... szkoda, że tu nie trafiłem wcześniej. Nie wziąłbym kredytu w tym banku. To jest najbardziej UPIERDLIWY Bank pod Słońcem! Ta ankieta co 3 miesiące jest obliczona na to, że się jej nie odeśle i będą mogli dowalić tę karę 100PLN - jak widzę po komentarzach. Oni tak zarabiają kasę???

Data utworzenia: 6 lutego 2019, IP: 188.147.107.176

FCA LEASING? Nie tykać!!! Mina nad mminy!!!

Data utworzenia: 25 marca 2019, IP: 80.49.164.13

Najgorzy bank , najwięcej dodatkowych opłat i najgorsza obsługa

Data utworzenia: 25 marca 2019, IP: 80.49.164.13

Najgorszy leasing jaki można sobie wyobrazić .Nikompetencja (szczególnie infolinia ,nie wiem kto tam siedzi,ale wielkrotnie wprowadzano mnie w błąd - chyba świadomie),bałagan ,calkwity brak profesjonlizmu.Odnosi się wrazenie przy kontaktach z FCA ,że celowo próbują naciągnąć klienta .Nie mogłem nawet po zakończeniu spłat odzyskać karty poajzdu i dokumentów przez KILKA MISIĘCY !!! Tłuamczyli mętnie się jakąś zamianą systemu informatycznego ??? Po spłacie leasingu wy syłali jeszcze polisy do ubezpieczenia i kazali pisać wyjeśnienia ,że jej nie chcę,wysyłać ksera aktualnej polisy itd....to tylko nieliczne z przgód podczas trzyletniego leasingu w FCA .Zdecydowanie odradzam i przestrzegam !!!

Data utworzenia: 2 czerwca 2019, IP: 159.205.253.223

Moje doświadczenia, są negatywne wymuszanie zawyżonego ubezpieczenia samochodu. Infolinia nie służy i nie pomaga klientowi. Długi okres oczekiwania na swoje dokumenty ( np. fakturę wykupu). Najlepiej żeby im nie przeszkadzać, to może jakoś to by działało. Faktury leasingowe wysyłane byle jak i nieterminowo. Na szczęście skończyłem współpracę i na pewno nigdy więcej. ODRADZAM !!!

Data utworzenia: 8 czerwca 2019, IP: 89.64.54.140

Twoja opinia o banku
Nowe zasady dotyczące cookies. Używamy plików cookies do zapewnienia Ci wygodnego korzystania z serwisu, gromadzenia danych analitycznych i statystycznych oraz wyświetlania reklam dostosowanych do Twoich preferencji i przeglądanych treści. Kontynuując przeglądanie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies w powyższym celu przez nas (Kontomierz.pl sp. z o.o.) i naszych partnerów. Możesz zmienić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies, w tym zablokować te pliki, w ustawieniach przeglądarki. W związku z korzystaniem z serwisu przetwarzamy również dane osobowe. Zapoznaj się z polityką prywatności Kontomierz.pl, aby dowiedzieć się więcej o przetwarzaniu Twoich danych osobowych i plikach cookies.