Opinie Idea Bank

Liczba głosów: 9
Średnia ocena: 2.0 na 5.0
  • Średnia ocena: 2.0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Opinie:

bardzo szeroka oferta kredytowa dla firm piękne asystentki i dobrze wyszkolona kadra doradców

Data utworzenia: 9 lutego 2013, IP: 10.165.22.17, 1

Nigdy nie bierzcie kredytu w tym banku! Dadzą szybko i bez problemu ale potem coś załatwić masakra! Stwarzają takie problemy, że szok! NIGDY w życiu nie wezmę kredytu w tym banku!

Data utworzenia: 20 marca 2014, IP: 89.228.37.61

przede wszystkim bardzo drogo, nie szanują dobrych klientów. spłacam co do dnia dwa lata, kredyt zabezpieczony hipoteką, marża 300%, lipa, przenoszę się gdzie indziej...

Data utworzenia: 21 stycznia 2015, IP: 46.113.152.211

Konto dla firm bardzo dobre, brak opłat za prowadzenie, darmowe przelewy do ZUS i US. Dodatkowo rozbudowana platforma internetowa, z możliwością przechowywania plików i darmowego fakturowania. Dla mnie sporo plusów w porównaniu z konkurencją.

Data utworzenia: 28 lipca 2015, IP: 89.191.163.87

Jestem zadowolony, na prawdę dobre konta dla firm. Podoba mi się to, że za prowadzenie nie biorą opłat. Polecam.

Data utworzenia: 29 lipca 2015, IP: 37.248.254.78

Z takim bankiem nigdy się nie spotkałam, oszuści i kłamcy. Ludzie którzy tam pracują nie maja pojęcia o swojej pracy i produktach które sprzedają. Przedstawiciel banku Pan Marcin Banasiak przedstawia zupełnie inne warunki niż są w umowie kredytu, która zostaje przesłana do klienta dopiero po 6 tygodniach. Stanowczo odradzam !!!

Data utworzenia: 20 czerwca 2016, IP: 89.75.109.48

Z takim bankiem nigdy się nie spotkałam, oszuści i kłamcy. Ludzie którzy tam pracują nie maja pojęcia o swojej pracy i produktach które sprzedają. Przedstawiciel banku Pan Marcin Banasiak przedstawia zupełnie inne warunki niż są w umowie kredytu, która zostaje przesłana do klienta dopiero po 6 tygodniach. Stanowczo odradzam !!!

Data utworzenia: 20 czerwca 2016, IP: 89.75.109.48

Mam bardzo poważne obawy, że sprzedają dane osobowe. Jestem człowiekiem bardzo ostrożnym i nie dzielę się swoim numerem telefonu i nazwiskiem byle gdzie. Natomiast kilka dni po założeniu konta w tym banku zacząłem otrzymywac telefony z dziwnych firm oferujących inwestycje. Znają moje imię i nazisko. Nie ma szans, by gdzieś w innym miejscu o podupadłej reputacji podał te dane. Więc jedyna szansa to albo sam IDEA Bank, albo Doradca, z rodzaju tych "przebojowych", który obsługiwał mnie w Oddziale w Warszawie. Sprawa śmierdzi i prawdopodobnie zgłosze ją do GIODO.

Data utworzenia: 23 czerwca 2017, IP: 188.146.129.16

OSTRZEGAM,omijajcie ten twór finansowy! 22.06.2018 po ponad misięcznym bezskutecznym oczekiwaniu na kartę debetową do konta Idealnego,w oddziale we Wrocławiu ul.Mikołaja,postanowiłem zrezygnować z dopiero co otwieranego rachunku i złożyłem wnosek o wypowiedzenie umowy ramowej (zamknięcie konta wraz z dostępem do bankowości elektronicznej) z zachowaniem okresu wypowiedzenia 30 dni.Rachunek wraz z Umową Ramową miał być zamknięty z dniem 22.07.2018.Złożyłem również sprzeciw na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych.Do dzisiaj moje wnioski nie zostały wykonane,ten "pseudo bank" nie odpowiada na moje zapytania, zarówno poprzez pocztę wewnętrzną (po zalogowaniu do banku) i pocztę zewnętrzną na adres [email protected] Dodzwonienie się do tego banku graniczy z cudem,a jak się już uda,to poza przyjęciem zgłoszenia,nie zmienia się nic,w żaden sposób nie można pozbyć się tego "wrzoda".Regulaminy,przepisy prawa bankowego,cywilnego nie dotyczą tego banku,dobrze zorganizowana "sitwa",działa w oparciu o własne widzimisie a nie podpisane umowy. Żaden bank nie jest IDEAalny,ale dobrze się zastanówcie zanim skierujecie kroki w jego stronę!

Data utworzenia: 30 lipca 2018, IP: 176.221.121.163

Nie można się doprosić o informacje dotycząca konta, np od 2 miesięcy nie mogę otrzymać zestawienia lokat na konkretny dzień,. Lokaty sa ok.

Data utworzenia: 21 sierpnia 2018, IP: 91.223.64.252

To są kpiny!!! Od lipca nie mogę się zalogować na konto! Skandal! Powinni się tym zając reporterzy i telewizja. Niedopuszczalne!!!

Data utworzenia: 26 września 2018, IP: 195.20.138.233

Niestety, w ostatnim czasie jestem wyjątkowo niezadowolony ze współpracy z bankiem. Od blisko 3 tygodni czekam na odpowiedź mailową (mimo dwukrotnych ponagleń). Bank nie odpowiedział na żadną z przesłanych wiadomości. Poszedłem do placówki bankowej w Bielsku-Białej, aby uzyskać informacje na temat posiadanych przeze mnie lokat strukturyzowanych. Okazało się, że w tej placówce nie ma osoby, która zna się na tych produktach i odesłano mnie do... Katowic lub na infolinię. Zadzwoniłem na infolinię i... okazało się, ze również nie otrzymam informacji od ręki (a były to proste pytania). Co więcej, jestem klientem indywidualnym banku oraz klientem w postaci spółki cywilnej. Jak się okazuje, od 3 lat Idea Bank nie potrafi sobie poradzić z rozdzieleniem tych kont. Karta debetowa, wydana dla spółki cywilnej ma przypisany mój prywatny numer telefonu. Chcąc zmienić numer przypisany do karty spółki cywilnej, musiałbym równocześnie zmienić numer telefonu dla karty prywatnej. Czyli, wspólnicy przy każdej transakcji kartą w internecie muszą prosić mnie o numer kodu wysyłanego sms (nawet jak jestem na urlopie lub poza zasięgiem). Inną możliwością jest to, że numer telefonu zmieniłbym na numer telefonu firmowego. Wówczas, wykonując prywatne transakcje swoją indywidualną kartą, musiałbym korzystać z telefonu firmowego (czyli np. nie będąc w pracy, a chcąc wykonać prywatną transakcję musiałbym prosić współpracowników o numer kodu). Paranoja.

Data utworzenia: 15 listopada 2018, IP: 178.235.195.196

oszuści

Data utworzenia: 28 listopada 2018, IP: 109.197.188.159

Banksterka! Llichwa, brak kompetencji, straszenie, największe kary za opóźnienia w moim życiu etc Jednak po poznaniu ich bliżej, wolę kary, niż przyjmowanie przelewów od moich klientów na konto IdeaBanku... Bardzo żałuję decyzji o podjęciu współpracy z tymi ludźmi. Odradzam, bardzo!

Data utworzenia: 15 marca 2019, IP: 89.70.121.131

Ostrzegam, uciekać jak najdalej. Wysokie opłat, lichwiarskie odsetki i niestabilna platforma transakcyjna - uruchomienie to loteria... Najgorszy bank w Polsce

Data utworzenia: 4 kwietnia 2019, IP: 37.47.15.62

Twoja opinia o banku
Nowe zasady dotyczące cookies. Używamy plików cookies do zapewnienia Ci wygodnego korzystania z serwisu, gromadzenia danych analitycznych i statystycznych oraz wyświetlania reklam dostosowanych do Twoich preferencji i przeglądanych treści. Kontynuując przeglądanie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies w powyższym celu przez nas (Kontomierz.pl sp. z o.o.) i naszych partnerów. Możesz zmienić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies, w tym zablokować te pliki, w ustawieniach przeglądarki. W związku z korzystaniem z serwisu przetwarzamy również dane osobowe. Zapoznaj się z polityką prywatności Kontomierz.pl, aby dowiedzieć się więcej o przetwarzaniu Twoich danych osobowych i plikach cookies.